• share

  Kigali Amendment helps clarify the HFC phasedown under Montreal Protocol

  februari 21, 2017
  share

  • När regelverket och det politiska landskapet ständigt förändras kan det vara svårt att hålla jämna steg med utfasningen av vätefluorkarbon (HFC) i enlighet med Montrealprotokollet. I slutet av förra året, på det 28:e mötet mellan parterna till Montrealprotokollet i Kigali i Rwanda, godkände närmare 200 länder tidtabellen för utfasning av HFC:er med hög global uppvärmningspotential (GWP). Avtalet går under namnet Kigalitillägget och definierar tydligt hur den globala utfasningen för produktion och användning av HFC ska gå till.

   UNEP:s faktablad om Kigalitillägget (PDF, 1,02 MB) innehåller en övergripande sammanfattning av HFC-utfasningen och är en användbar informationskälla för dig som arbetar med brandsläckspecifikationer och slutanvändare som vill ta steget bort från föråldrade HFC:er med hög GWP, som FM-200™ och ECARO-25®.

   Hämta UNEP:s faktablad om Kigalitillägget (PDF, 1,02 MB).

   Den senaste tidens åtgärder från parterna till Montrealprotokollet har klarlagt att klockan klämtar för HFC:er med hög GWC och industrier över hela världen har redan infört mer hållbara alternativ. När det gäller brandsläck finns det redan gångbara och högeffektiva alternativ med låg GWP på marknaden, bland annat 3M™ Novec™ 1230 Brandsläckmedel, som har en GWP på under 1. Det innebär att du kan minska förekomsten av växthusgaser i brandsläckprodukter med över 99 procent genom att gå över från en HFC till Novec 1230-vätskan.

   Men alla rena medel är inte likadana. Lär dig mer om hur 3M Novec 1230-vätska står sig jämfört med FM-200™ (PDF, 173,97 kB) och ECARO-25® (PDF, 177,12 kB).

   ©3M 2017. Alla rättigheter förbehålls.
   3M och Novec är varumärken som tillhör 3M Company.
   FM-200 är ett varumärke som tillhör The Chemours Company.
   ECARO är ett registrerat varumärke som tillhör Fike Corporation.
   Alla andra varumärken tillhör sina respektive ägare.

Prenumerera på 3M Novec Aktuella ämnen

Få senaste nytt från branschen skrivet av och för experter på brandsläckmedel, rengöringsmedel och formuleringar levererat direkt till inkorgen.