• share

  Se till att Earth Day gör skillnad i år!

  april 22, 2017
  share

  • Earth Day är här – tack för att du väljer rätt!

   Den 47:e Earth Day i ordningen är ett perfekt tillfälle att fundera över hur ditt handlande har haft positiva effekter på miljön och arbetet för en grönare framtid. Vardagliga affärsbeslut kan fattas på rutin, men genom att välja hållbara lösningar i stället för dem med hög global uppvärmningspotential (global warming potential, GWP) har du bidragit till att skydda jorden på sätt vi knappast kan föreställa oss.

   I brandsläckstillämpningar
   Du har kanske hört oss säga att genom att gå över från en HFC-produkt med högt GWP-värde, som Chemours FM-200® (HFC-227ea), till 3M™ Novec™ 1230 Brandsläckmedel kan du minska utsläppen av växthusgaser i brandsläckmedel med över 99 procent. Det är ju imponerande, men vad motsvarar det?

   I en standardinstallation på runt 500 kg som använder ett rengöringsmedel med lågt GWP-värde, som Novec 1230-vätskan, i stället för FM-200® kan du spara upp till 1 183 ton (koldioxidekvivalenter) växthusgasutsläpp. Enligt EPA:s verktyg för beräkning av växthusgasekvivalenter motsvarar den utsläppsmängden
    

   • en genomsnittlig personbil som körs 4 563 111 km (växthusgasutsläpp)
   • eller elförbrukningen i 175 hushåll under ett år (koldioxidutsläpp).

   Och det är en enda installation. Vad händer när vi tittar närmare på den potentiella miljöpåverkan som våra beslut kan ha på flera års installationer?

   I över 15 år har installationer av system i vilka Novec 1230-vätskan används i stället för HFC-produkter möjliggjort minskningar på över 50 miljoner ton koldioxidekvivalenter sett till antalet installerade brandsläcksystem i hela världen. Det motsvarar utsläppen från
    

   • Förbrukningen av över 115 miljoner fat olja (koldioxidutsläpp)
   • Eller förbrukningen av närmare 19 miljarder liter olja (koldioxidutsläpp)

   Det är något vi alla kan vara stolta över!

   I tillämpningar för rengöringsmedel och avfettning
   Valet av 3M™ Novec™ Engineered Fluids till rengörings- och avfettningstillämpningar är också ett miljövänligt beslut jämfört med Chemours Vertrel™ XF specialvätskor, som innehåller HFC-4310mee med högt GWP-värde. Enligt EPA:s verktyg för beräkning av växthusgasekvivalenter kan så lite som 45 kg HFC-4310mee producera upp till 74,4 ton växthusgasutsläpp (koldioxidekvivalenter), vilket motsvarar:
    

   • en genomsnittlig personbil som körs 286 922 km (växthusgasutsläpp)
   • eller förbrukningen av 172 fat olja (koldioxidutsläpp)

   Jämfört med 45 kg 3M™ Novec™ 7100 Engineered Fluids med lågt GWP-värde kan du spara över 50 ton koldioxidekvivalenter i växthusgasutsläpp.

   Tillsammans kan vi använda varje inköpsbeslut för rengörings- och lösningsmedel till att göra en insats för miljön och framtiden.

   Testa själv EPA:s verktyg för beräkning av växthusgasekvivalenter och besök 3Ms nya Novec-webbplats för att upptäcka ännu fler goda skäl att välja hållbara produkter.

   ©3M 2017. Alla rättigheter förbehålls.
   3M och Novec är varumärken som tillhör 3M Company.
   FM-200 och Vertrel är varumärken som tillhör The Chemours Company.
   Alla andra varumärken tillhör sina respektive ägare.

Prenumerera på 3M Novec Aktuella ämnen

Få senaste nytt från branschen skrivet av och för experter på brandsläckmedel, rengöringsmedel och formuleringar levererat direkt till inkorgen.