Beställ ett prov på rengöringsmedel eller en testrengöring

Hitta den bästa rengöringslösningen för din verksamhet

 • Prestanda, kompatibilitet, säkerhet och hållbarhet har alla betydelse för ditt val av rengöringslösning. För att du med säkerhet ska kunna välja rätt Novec-vätska för rengöring av dina delar kan du ställa dig följande frågor:

   
  • Kan Novec-vätskorna utgöra en enkel ersättning i min befintliga ångavfettningsprocess?
  • Kommer Novec-vätskorna att kunna avlägsna föroreningar från mina delar på ett effektivt sätt?
  • Kommer Novec-vätskorna att missfärga, lösa upp eller på annat sätt reagera med mina material?

  Ett sätt att besvara dessa frågor är att prova våra vätskor på dina delar, antingen i din egen anläggning eller genom ett test via vår auktoriserade distributör Kemi-Intressen AB.

  Tekniska experter hos 3M och vår auktoriserade distributör kan samarbeta med dig för att avgöra vilken Novec-rengöringsvätska som passar bäst för dina delar, dina föroreningar och dina förväntningar.


Begär ett prov

Med bara några få enkla tester kan du utvärdera Novec-vätskornas kompatibilitet, lösningsstyrka och rengöringsprestanda – så att du kan välja en ny rengöringslösning på ett övertygande sätt.

 • Lila hand med latexhandske som fattar ett av två rör med vätska i ett labb
  Kommer Novec-vätskorna att lösa upp mina föroreningar?

  Med ett enkelt skaktest kan du kontrollera om din olja eller ditt smuts är lösbart i en viss Novec-vätska. Om det löser sig kommer det sannolikt att fungera med dina delar.

 • Lila hand med latexhandske som fördelar ett föroreningsprov på en liten metallbit
  Kommer Novec-vätskorna att rengöra mina delar?

  Testa Novec-vätskornas rengöringsförmåga genom att sänka ner dina delar med ett prov av din förorening i kokande vätska.

 • En teknisk specialist från 3M som häller Novec-vätska i en bägare
  Är Novec-vätskorna kompatibla med mina material?

  Ett snabbt blötläggningstest kan påvisa att plaster eller elastomerer som du vill rengöra – eller som din utrustning innehåller – är kompatibla med Novec-vätskorna.


Fallstudier

Det finns många skäl till att hitta en alternativ lösningsmedelsbaserad rengöringsmetod: process- eller prestandaförbättringar, toxicitetsproblem med Trikloretylen eller nPB eller att undvika utfasningen av HFC:er (Hydrofluorkarboner). Våra fallstudier visar hur företag har vunnit på att gå över till Novec Engineered Fluids.

 • En teknisk specialist från 3M som sänker ner en korg med delar i en ångavfettare
  SAAB fallstudie

  Läs om hur Saab gick över från Trikloretylen till en säker, hållbar Novec-baserad lösning

  Fallstudie

 • Man och kvinna i affärsmässiga kläder som tittar på en Ipad och ler
  Smiths Aerospace fallstudie

  Se hur Smiths Aerospace har minskat sina kostnader för HFC-rengöringsmedel till ungefär hälften genom att byta till 3M™ Novec™ 72DE Engineered Fluid.

  Fallstudie

 • Mustang Vacuum Systems byggnad
  BAE Systems fallstudie

  Läs mer om hur BAE Systems ersatte Trikloretylen med Novec-vätskor och uppnådde bättre rengöring vid lägre temperatur.

  Fallstudie


Beställ ett prov eller ett test

3M samarbetar med den auktoriserade distributören www.nordmann.global för att ordna rengöringstester med Novec-vätskor. Om du vill beställa ett prov eller boka en testrengöring fyller du i formuläret, så blir du kontaktad av en representant från Nordmann i Sverige eller 3M Svenska AB för en diskussion om dina behov.

Tack för din förfrågan. Informationen du lämnar på denna blankett kommer att användas för att svara på din förfrågan antingen via e-post eller telefon. Förfrågan besvaras av en 3M-representant alternativt av en av våra auktoriserade affärspartners, med vilka vi kan komma att dela din personliga information i enlighet med 3M:s sekretesspolicy.