Beställ ett prov på rengöringsmedel eller en testrengöring

Hitta den bästa rengöringslösningen för din verksamhet

 • Prestanda, kompatibilitet, säkerhet och hållbarhet har alla betydelse för ditt val av rengöringslösning. För att du med säkerhet ska kunna välja rätt Novec-vätska för rengöring av dina delar kan du ställa dig följande frågor:

   
  • Kan Novec-vätskorna utgöra en enkel ersättning i min befintliga ångavfettningsprocess?
  • Kommer Novec-vätskorna att kunna avlägsna föroreningar från mina delar på ett effektivt sätt?
  • Kommer Novec-vätskorna att missfärga, lösa upp eller på annat sätt reagera med mina material?

  Ett sätt att besvara dessa frågor är att prova våra vätskor på dina delar, antingen i din egen anläggning eller genom ett test via vår auktoriserade distributör Kemi-Intressen AB.

  Tekniska experter hos 3M och vår auktoriserade distributör kan samarbeta med dig för att avgöra vilken Novec-rengöringsvätska som passar bäst för dina delar, dina föroreningar och dina förväntningar.


Begär ett prov

Med bara några få enkla tester kan du utvärdera Novec-vätskornas kompatibilitet, lösningsstyrka och rengöringsprestanda – så att du kan välja en ny rengöringslösning på ett övertygande sätt.

 • Lila hand med latexhandske som fattar ett av två rör med vätska i ett labb
  Kommer Novec-vätskorna att lösa upp mina föroreningar?

  Med ett enkelt skaktest kan du kontrollera om din olja eller ditt smuts är lösbart i en viss Novec-vätska. Om det löser sig kommer det sannolikt att fungera med dina delar.

 • Lila hand med latexhandske som fördelar ett föroreningsprov på en liten metallbit
  Kommer Novec-vätskorna att rengöra mina delar?

  Testa Novec-vätskornas rengöringsförmåga genom att sänka ner dina delar med ett prov av din förorening i kokande vätska.

 • En teknisk specialist från 3M som häller Novec-vätska i en bägare
  Är Novec-vätskorna kompatibla med mina material?

  Ett snabbt blötläggningstest kan påvisa att plaster eller elastomerer som du vill rengöra – eller som din utrustning innehåller – är kompatibla med Novec-vätskorna.


Fallstudier

Det finns många skäl till att hitta en alternativ lösningsmedelsbaserad rengöringsmetod: process- eller prestandaförbättringar, toxicitetsproblem med Trikloretylen eller nPB eller att undvika utfasningen av HFC:er (Hydrofluorkarboner). Våra fallstudier visar hur företag har vunnit på att gå över till Novec Engineered Fluids.

 • En teknisk specialist från 3M som sänker ner en korg med delar i en ångavfettare
  SAAB fallstudie

  Läs om hur Saab gick över från Trikloretylen till en säker, hållbar Novec-baserad lösning

  Fallstudie

 • Man och kvinna i affärsmässiga kläder som tittar på en Ipad och ler
  Smiths Aerospace fallstudie

  Se hur Smiths Aerospace har minskat sina kostnader för HFC-rengöringsmedel till ungefär hälften genom att byta till 3M™ Novec™ 72DE Engineered Fluid.

  Fallstudie

 • Mustang Vacuum Systems byggnad
  BAE Systems fallstudie

  Läs mer om hur BAE Systems ersatte Trikloretylen med Novec-vätskor och uppnådde bättre rengöring vid lägre temperatur.

  Fallstudie


Beställ ett prov eller ett test

3M samarbetar med den auktoriserade distributören www.nordmann.global för att ordna rengöringstester med Novec-vätskor. Om du vill beställa ett prov eller boka en testrengöring fyller du i formuläret, så blir du kontaktad av en representant från Nordmann i Sverige eller 3M Svenska AB för en diskussion om dina behov.

 • Alla fält är obligatoriska om de inte anges vara valfria

 • Berätta om din nuvarande rengöringsprocess så att vi bättre kan förstå dina krav

 •  
 • Genom att kryssa i denna ruta medger du att 3M får skicka dina uppgifter till vår svenska partner Kemi-Intressen AB. Detta sker endast i syfte att arrangera en testrengöring eller beställa ett prov av Novec Engineered Fluids, varvid en representant från Kemi-Intressen kommer att kontakta dig per telefon eller e-post. Här hittar du Kemi-Intressens integritetspolicy: http://www.kemiintressen.com/se/startsida/socialt-ansvarstagande/ansvar-omsorg.html

 •  
 • Får du redan meddelanden från oss? Vi har alltid mycket nytt att berätta, så låt oss veta att du fortfarande värdesätter information från oss genom att klicka i rutan nedan.
 • Genom att markera rutan ger jag mitt samtycke till att ta emot nyhetsbrev, reklam, undersökningar och information om kampanjer och erbjudanden från 3M Svenska AB och företagen i 3M-koncernen via e-post (som beskrivs här). Jag bekräftar härmed att mina personuppgifter behandlas av 3M Svenska AB och företagen i 3M-koncernen i enlighet med 3M:s sekretesspolicy, och att mina personuppgifter kan komma att överföras till, lagras och/eller behandlas av 3M och externa samarbetspartner på uppdrag av oss, i länder utanför EU, men alltid strikt konfidentiellt och med hög säkerhet.

 • Skicka Submit Button

Tack!

Din blankett har skickats!

Vi ber om ursäkt!

Ett fel har uppstått vid inlämning av blanketten. Vänligen försök igen.