Novec Lösningsmedelsrengöring och avfettning

Visa alla produkter
 • Att välja rätt produkt för precisionsrengöring och ångavfettning är inte längre så enkelt som att bara köpa de produkter du alltid har köpt. Idag handlar mycket om att fatta bättre beslut som speglar företagets vision och värderingar – och visar att man står för kvalitet och engagemang och tar ansvar för arbetsskydd samt gör sitt bästa för att bevara jorden till kommande generationer.

  Det hela börjar med specifikt framtagna kemikalier som optimerar alla dessa värden. För tillverkare som behöver rengöringsmedel till kretskort, avfettare till elmotorer eller andra rengöringsmedel till precisionsdelar är prestanda en avgörande faktor – men det är även medarbetarnas säkerhet. Nya regelverk, strängare specifikationer och hållbarhetsprojekt gör det extra viktigt att du redan nu väljer rätt när du ska ersätta trikloretylen (TCE), hitta ett alternativ till n-propylbromid (nPB) eller byta ut freoner (HFC:er) och väteklorfluorkarboner (HCFC:er). Vi har utvecklat 3M™ Novec™ Engineered Fluids för att möta dina behov inom lösningsrengöring och ångavfettning och samtidigt hjälpa dig att uppfylla dina värderingar. Vi kan hjälpa dig att förverkliga den idealiska rengöringsprocessen.

Extrem närbild på ortopediska implantat och delar i en avfettningskorg ovanför bubblande Novec 73DE-vätska.
Rengöring utan kompromisser.

Smarta, säkra och hållbara rengöringsmedel

Produktkompatibilitet & rengöringsstyrka

Se hur sortimentet av 3M Novec Engineered Fluids har utformats med specifika egenskaper och varierande kompatibilitet för att uppfylla dina behov. Vätskorna har olika kokpunkt, rengöringsstyrka, torktid och ångtryck, så du hittar garanterat den lösning du behöver.


Vi presenterar 3M™ Novec™ 73DE Engineered Fluid

 • Avfettningskorg med elektroniska delar och komponenter ovanför Novec 73DE-vätska.

  3M Novec 73DE-vätska är utformad för att vara ett säkrare och effektivt alternativ till giftiga lösningsmedel som nPB, TCE, metylenklorid och perkloretylen. Den erbjuder breda säkerhetsmarginaler vid kraftfull ångavfettning och dopprengöring. Vätskan förenar hög löslighet och stabilitet med låg ytspänning och är icke-brännbar. Spara tid och pengar med kortare cykler, lägre energiförbrukning och högre prestanda – i synnerhet vid användning till komplexa delar med små detaljer. Novec 73DE-vätskan är det senaste tillskottet i Novec-familjen och visar vår starka drivkraft att hitta ständiga innovationer som svar på dina föränderliga behov.


En tillverkningsingenjör släpper en korg med mässingsdelar från en hydraullinje i en ångavfettare

Redo att prova Novec?

Det finns ett stort sortiment av 3M™ Novec™ Engineered Fluids att välja bland. Beställ ett prov eller en testrengöring för att hitta den bästa Novec-lösningen för dina behov.

BESTÄLL ETT PROV ELLER EN TESTRENGÖRING

Välj 3M Novec för säker, hållbar rengöringsprestanda och samarbete

Efterfrågan på enastående prestanda kombinerad med lägre driftkostnader har aldrig varit större. Lägg därtill åtaganden som att erbjuda en säker arbetsplats och minska miljöpåverkan, så blir utmaningen ännu mer krävande. Det är här 3M™ Novec™ Engineered Fluids och vårt team av experter kan hjälpa till.

 • Lila sköldsymbol med hjärta i mitten, som signalerar säkerhet
  Stor säkerhetsmarginal

  Novec-vätskorna är ett säkert alternativ till n-propylbromid (nPB) och trikloretylen (TCE), eftersom de ger så stor säkerhetsmarginal. Exponeringen i ångavfettare är vanligtvis 10 ppm. För att kunna använda nPB och Trike på ett säkert sätt behöver dock den luftburna koncentrationen genomgående vara under 10 ppm. Detta kan jämföras med Novec-vätskorna, som har en genomsnittlig exponeringsgräns på 200 ppm, vilket ger mycket bredare säkerhetsmarginal för personalen som använder tillämpningen.

 • Lila symbol av ett jordklot omslutet av ett blad och en stjälk, som signalerar miljövänlighet
  Låg miljöpåverkan

  Novec-vätskorna är miljömässigt hållbara med ett ODP-värde (Ozone Depletion Potential) på noll och lågt GWP-värde (Global Warming Potential). Till skillnad från många andra rengöringsmedel och ångavfettningsmedel är Novec-vätskorna inte på väg att fasas ut eller förbjudas på grund av nya regelverk.

 • Lila ikon med två gnistor som en symbol för renhet
  Kraftfull rengöringsprestanda

  Tack vare den låga ytspänningen kan Novec-vätskorna tränga in i små utrymmen och grundligt rengöra även svåråtkomliga områden. De förångas snabbt utan att efterlämna rester, vilket innebär att delarna rengörs snabbare och att dyrbara ”extraktionsprocesser” för lösningsmedel minskar. Tillsammans gör de här egenskaperna vätskorna till ett smart alternativ för en rad olika rengöringsprocesser, från lätt till kraftfull rengöring och allt däremellan.

 • Lila ikon av bägare med Novec i mitten som en symbol för Novecs forskning och värde
  Där forskning och samarbete strålar samman

  På 3M utvecklar vi banbrytande teknik som svar på rengöringsbehoven i din värld – och vi tillför ett värde som sträcker sig långt bortom hållbar kemi. Novec-experterna på 3M kan hjälpa dig genom de olika stegen när du ska ta fram en ny rengöringsprocess eller integrera en rengöringslösning som behöver ersättas. Vi kan hjälpa dig att uppnå dina mål och samtidigt navigera bland kraven i form av statliga regelverk, säkerhetsbehov, affärsmål och teknisk precision.


Kontakta oss om du har frågor som rör rengöringsmedel och ångavfettning, eller för att beställa ett prov eller en testrengöring

Vårt team består av ingenjörer, forskare och andra experter som gärna besvarar dina frågor och ger dig den globala support du behöver, inklusive tillgång till prov, data och hjälp med tester. Kontakta oss i dag.


Listade resurser och verktyg