Om 3M™ Novec™

 • På 3M använder vi vetenskap för att förbättra människors liv och stödja företag. När det gäller dina medarbetares hälsa och säkerhet, kvaliteten på dina produkter, dina processers miljöpåverkan och skyddet av din affärskritiska infrastruktur, tillgångar och data strävar vi ständigt efter att hitta sätt att göra saker och ting på ett bättre, säkrare och mer ansvarsfullt sätt. Vi utvecklar 3M Novec Engineered Fluids i avsikt att hitta lösningar som kan rengöra, kyla, täcka och skydda med hög prestanda och breda säkerhetsmarginaler – och samtidigt bidra till att minimera miljöpåverkan i den värld vi alla lever.

Belysta byggnader mot lila storstadshimmel.
Smart. Säkert. Hållbart.

Prestanda utan kompromisser

Den avancerade vetenskapen bakom Novec-produkterna kan kanske verka ”surrealistisk” för våra kunder! Vi kompromissar inte om prestanda, säkerhet och hållbarhet. Våra produkter är framtagna med den balansen i åtanken av experter som vet vilken prestanda du behöver. Vår avsikt är att hjälpa dig att uppnå dina tekniska mål utan att förlora dina målsättningar och värderingar ur sikte. Välj 3M Novec, så behöver du inte välja mellan vad som är bra för affärerna, medarbetarna, världen eller universum ....

 • Kvinnlig forskare med skyddsglasögon som håller i en 3D-modell av en molekyl.
  Smart

  Vi har utvecklat ett mångsidigt produktsortiment som uppfyller kraven för dina mest krävande tillämpningar, påverkar dina affärer positivt och förstärker din kvalitetsprofil.

 • Forskare i rena overaller som använder surfplattor till ett labbexperiment.
  Säkert

  Vi tar vårt ansvar på största allvar och levererar tillförlitliga lösningar som inte tvingar dig att välja mellan prestanda och arbetsskydd.

 • Panoramafoto över Sydneys skyline och vattenlinje.
  Hållbart

  Gör skillnad och visa att du tar ansvar för miljön genom att välja en lösning som medvetet har tagits fram med hållbarhet i åtanke. Samtliga Novec-produkter har noll ozonnedbrytningspotential (ozone depletion potential , ODP) och låg global uppvärmningspotential (global warming potential, GWP). De har inte valts ut för utfasning, vilket gör dem till en långsiktig lösning som kan hjälpa dig att förverkliga din vision om en mer miljövänlig och hållbar värld.


3M Novec tillämpningar och produkter


Listade resurser och verktyg


3M Novec Aktuella ämnen & Nyheter

Visa alla Aktuella ämnen & Nyheter

Läs analyser och kommentarer om de senaste viktiga nyheterna från din bransch, skrivna av 3M Novecs experter på brandsläck, rengöringsmedel, bärarämnen och smörjmedelsdeponering samt lacker för elektronik. Håll koll på den senaste utvecklingen genom att prenumerera på våra uppdateringar.

 • juli 27, 2017

  ECHA fastställer att n-propylbromid ska förbjudas år 2020 i enlighet med REACH Bilaga XIV

  n-propylbromid (nPB) uppfyller kriterierna för att klassificeras som reproduktionstoxiskt (kategori 1B).

  juli 27, 2017 ECHA fastställer att n-propylbromid ska förbjudas år 2020 i enlighet med REACH Bilaga XIV ECHA fastställer att n-propylbromid ska förbjudas år 2020 i enlighet med REACH Bilaga XIV
 • april 22, 2017

  Se till att Earth Day gör skillnad i år!

  Valet av hållbara produkter i stället för produkter med högt GWP-värde kan hjälpa jorden på många sätt.

  april 22, 2017 Se till att Earth Day gör skillnad i år!
 • mars 07, 2017

  Amerikanska justitiedepartementet stöder EPA:s rätt att reglera HFC:er

  Utvecklingen för utfasning av HFC:er i USA har länge varit oviss på grund av den nya regeringen – men inte nu längre. HFC:er ska fortfarande gå samma öde till mötes som halon.

  mars 07, 2017 Amerikanska justitiedepartementet stöder EPA:s rätt att reglera HFC:er Amerikanska justitiedepartementet stöder EPA:s rätt att reglera HFC:er
 • februari 21, 2017

  Kigalitillägget sätter fart på HFC-utfasningen

  Närmare 200 länder har godkänt tidtabellen för utfasning av HFC:er med högt GWP-värde i en överenskommelse som kallas Kigalitillägget.

  februari 21, 2017 Kigalitillägget sätter fart på HFC-utfasningen

3M Novec Aktuella ämnen & Nyheter

Visa alla Aktuella ämnen & Nyheter

Läs analyser och kommentarer om de senaste viktiga nyheterna från din bransch, skrivna av 3M Novecs experter på brandsläck, rengöringsmedel, bärarämnen och smörjmedelsdeponering samt lacker för elektronik. Håll koll på den senaste utvecklingen genom att prenumerera på våra uppdateringar.


Kontakta oss för att få veta mer om 3M Novec-produkterna

Vårt team består av ingenjörer, forskare och andra experter som gärna besvarar dina frågor och ger dig den globala support du behöver.