1. Resor: Vad du ska göra
 • Resor: Vad du ska göra

  Resenär packar Resenär packar Resenär packar

  Vad du ska göra när du reser

  Fyra reseexperter delar med sig av tipsen på hur du kan göra resan enklare.

  Om du jobbar med resor eller reser för att jobba så lär du dig snart ett och annat om att vara beredd.


  Shayne Benowitz

  Reseskribent/Bloggare

  • Ta med dig din ”rustning”

   Den är din snuttefilt. För vissa är det en kudde och för andra är det en iPod med hörlurar. För mig är det ett par stora solglasögon (Chanel, förstås) och en jättestor scarf eller halsduk som jag kan använda som filt eller för att täcka över ansiktet helt och stänga ute resten av världen när jag vill sova på flyget.

   Ta alltid med baddräkt
   Det spelar ingen roll vart du reser och när du reser, du ska alltid ta med en baddräkt. Om du behöver den kan du vara glad över att du tog med den. Tänk takpool, spapool och bubbelpool i friska luften efter afterski.

   Ha en basplan
   Visst är det underbart att vara spontan och hitta ljuvliga bokaffärer och kaféer längs promenadstråken. Men om du inte läser på i förväg kan du riskera att hamna i den ena turistfällan efter den andra och få helt fel intryck av resmålet.

   Jag både planerar och utforskar. Sikta in dig på kvarteren du vill upptäcka, boka middag på en restaurang med bra betyg och få tips från vänner som varit i området förut. Planera in ett par måsten, men utöver dem kan du vandra fritt.


  Liz Vassey

  Skådespelare/Författare/Producent, ”CSI”, ”The Tick”, ”Two and a Half Men”

  • Ta med mellanmål
   Jag är inte så förtjust i flygmat och tar alltid med mig mellanmål. I genomsnitt tar jag med mig så det räcker att flyga jorden runt fyra gånger. Bara för säkerhets skull. Jag tar också med mig den bärbara datorn, full av den senaste månadens TV-program som jag inte hunnit se. Och så tar jag med mig någon form av jobb som jag intalar mig själv att jag tänker göra ... men som jag aldrig gör.


  Neil Patrick Stewart

  Biträdande konstnärlig ledare, The Performing Arts Project

  • Organisera underhållningen
   Innan jag kliver på flyget plockar jag ut hörlurarna ur väskan och stoppar in en bok och en tidning under armen. När jag är på planet i den trånga gången kan jag lägga upp väskan direkt och sätta mig ner med allt jag behöver under flygningen.

   Var försiktig med de höga skåpsutrymmena
   Om du kliver på flyget med en mugg rykande hett kaffe ska du inte tro att det är någon bra idé att ställa ifrån dig den i skåpsutrymmena. Inte ens för ett ögonblick. Jag gjorde det en gång och en annan passagerares väska stötte till muggen som for rakt i mitt ansikte och ner över hela sätet. Det var fruktansvärt pinsamt.

   Ta en titt på filmalternativen före starten
   När jag flyger med ett bolag som erbjuder underhållningssystem bläddrar jag snabbt igenom alla filmerna innan vi startar. På så sätt kan jag kolla upp dem jag inte hört talas om på telefonen, läsa recensioner och liknande. Jag har upptäckt några fantastiska filmer på det sättet som jag aldrig skulle ha vågat pröva annars.

   Redo för frisk andedräkt
   Jag har alltid med en liten burk tabletter mot dålig andedräkt i jackfickan på alla flyg. Sedan har jag också värktabletter, medicin mot halsbränna och annan medicin som är bra att ha vid nödfall. Man vet aldrig när man kan behöva dem.


  Liz Love

  Certifierad personlig tränare/eventplanerare, Southernmost Marathon

  • Frigör musklerna före flyget
   Jag brukar köra ett träningspass innan jag ger mig av på en resa. Det hjälper till att minska på resestressen och gör också att jag blir mindre rastlös under flygningen.

   Koppla av i stolen
   För mig hjälper det att lyssna på lite lugnande musik och ägna ett par ögonblick åt lite djupandning när jag väl sitter på min plats. Då kan jag lättare stänga ute ljuden omkring mig så att jag kan utnyttja dötiden genom att få mig en tupplur. Jag gör flygsömnen enklare och bekvämare genom att ta med mig en favorittröja i handbagaget.

   Ägna tid åt att stretcha
   Sittplatserna i flygplanen är inte gjorda för kortare eller längre personer och det kan vara riktigt svårt att sitta bekvämt utan att vrida och vända på kroppen. Under långa flygningar bör du ägna ett par minuter varje timma åt att sträcka ut ryggen och nacken.

   Detta åstadkommer du genom att sitta upp rakt i sätet och sträcka upp händerna över huvudet. För händerna lite framåt så att du kurvar ryggen en aning.

   Du kan också rulla nacken försiktigt från sida till sida medan du sitter rakt upp för att lösa upp alla nackmuskler som trycks ihop under flygningen.


Andra 3M-webbplatser
bCom
Följ FUTURO™ Brand:
FUTURO är ett varumärke som tillhör 3M.
Ändra ort
Sverige - svenska