1. Artros: Ta hand om dig
 • Artros: Ta hand om dig

  TIPS OCH RÅD: ARTROS – 10 SUPERTIPS TIPS OCH RÅD: ARTROS – 10 SUPERTIPS TIPS OCH RÅD: ARTROS – 10 SUPERTIPS

  10 sätt att må fantastiskt med artros.

  I filmen ”Tjejen som gjorde lumpen” har en av karaktärerna nyss blivit änka. Hon ringer in till den lokala radiostationen och gråter i telefonen, ”Jag har inte gjort något fel. Och ändå känns det som om jag straffas!”.

  Har du känt så någon gång? Ingen förtjänar att ha ont, och sanningen är den att artros är smärtsamt. Sjukdomen kan skada dina leder, de inre organen och huden. Den uttrycker sig olika hos olika personer. Och vissa dagar kan det verka som om inget kan lindra smärtan. Men det finns alltid sätt att lindra symptomen. De här förslagen kan hjälpa dig när du behöver det – varje dag – så att du kan återgå till att må fantastiskt.


  • 1. Dela upp det

   Gör inte allt på en gång. Dela upp aktiviteter eller uppgifter i bitar. Du kan till exempel dela upp städningen av huset över en vecka och ta ett rum om dagen. I slutet av veckan är huset rent utan att du behövt ta ut dig.


  • 2. Ta en dusch

   Varma duschar och bad är inte bara avslappnande utan kan också tillfälligt lindra artrossmärtan. Du kan hänga lite färsk eukalyptus i din dusch för spa-liknande, väldoftande ånga.


  • 3. Välj satin

   Är du stel i lederna när du vaknar på morgonen? Pröva att använda pyjamas och lakan i satin. Det känns lyxigt och kan också hjälpa dig att ”glida” ur sängen lättare.


  • 4. Pröva varmt vax

   Ah. Doppa händerna eller fötterna i ett varmvaxbad. Det kan lindra inflammationer när värmen helt omsluter ömmande fingrar eller tår. Kan köpas på nätet eller på apotek.


  • 5. Var bekväm

   Jodå, du kan klä dig så att du är bekväm och snygg. Välj lösare skärningar i mjuka tyger, som borstad bomull, som känns skönt mot huden.


  • 6. Använd käpp

   Minska påfrestningarna på kroppen med en käpp eller stöd som minskar trycket på lederna. Med en käpp kan du känna dig bra, och de kan se rätt så trendiga ut!


  • 7. Få manikyr och pedikyr

   Att skämma bort sig på spa är något alla kan behöva! Ge händer och fötter lite omsorg och kärlek med en proffsig mani-pedi (manikyr och pedikyr). Du får snygga naglar och en avslappnande fotmassage kan göra underverk för den som lider av artros.


  • 8. Stretcha

   Släpp loss! Lättare stretchövningar kan minska stelheten i lederna som är vanlig vid artros. Hör med din läkare eller sjukgymnast för att hitta de bästa övningarna för din kropp.


  • 9. Kom ihåg medicinen

   Det kanske kan verka självklart, men det är också lätt att glömma bort att ta medicinen i tid. Idag är det enklare än någonsin att ställa in larm eller kalenderpåminnelser som hjälper dig att följa ditt schema.


  • 10. Meditera

   Djupandning, reflektering och yoga kan alla hjälpa till att förbättra livskvaliteten. Du kan inte bota din artros, men du kan göra något åt negativa tankesätt. Om du kan hitta ett positivt perspektiv och acceptera din artros är du på god väg mot att kunna må bra.


Vanliga frågor Kontakta oss Ring Kundservice [08-922100] Ring Kundservice [08-922100]
Till toppen
Andra 3M-webbplatser
bCom
Följ FUTURO™ Brand:
FUTURO är ett varumärke som tillhör 3M.
Ändra ort
Sverige - svenska