3M™ Interconnect-system med optisk förstärkning
Utöka möjligheterna.

Se hur med 3M™ Interconnect-system med optisk förstärkning.

Kabelkontakter för den moderna världen – 3M™ Interconnect-system med optisk förstärkning.

Big data banar väg för digitalisering – allt fler data skapas och konsumeras och får snart avgörande betydelse för vårt dagliga liv. Digitaliseringen för också med sig ett växande behov av fler servrar, fler växlar och fler kopplingar som arbetar i högsta hastighet med minimalt underhåll och stilleståndstid och möjliggör flexibel design.

3M har omvandlat den fiberoptiska kopplingstekniken för att kunna erbjuda kopplingar som är utformade för att minska behovet av underhåll, rengöring och manuella ingrepp – och samtidigt ge enastående prestanda. Konventionella kabelkontakter förlitar sig på fysisk kontakt och kan vara känsliga för överföringsavbrott orsakade av smuts som damm eller hudfett. 3M:s design har förstärkt ljusstrålen och förändrat ljusvinkeln i den optiska kopplingen, och därmed revolutionerat sättet som kablarna ansluter och fungerar – samtidigt som risken reduceras.

Tillsammans kan vi lösa dina interconnect-utmaningar! Kontakta oss.


Fiberoptiska kabelkontakter som svar på datacentrets utmaningar.

Se 3M:s interconnect-produkter med optisk förstärkning
 • Prestanda
  Utformade för högsta prestanda.

  I takt med allt högre Ethernet-hastigheter behöver storskaliga datacenter erbjuda snabbare och mer tillförlitlig prestanda i High Channel Count-miljöer. 3M™ Kontakter med optisk förstärkning är utformade för att erbjuda:
   

  • En design med optisk förstärkning som är optimerad för behoven hos nästa generations datacenter.
  • Stabil prestanda med stöd för multilink-distributioner.
  • Låg inmatningsförlust och reflektion i både enkelmode- och multimode-fiber.

   

   

   

 • Damm
  Dammfria kopplingar. 

  Damm i datacenter kan försämra produktiviteten och distributionen – och öka risken för stillestånd på grund av rengörings- och underhållsbehov. Våra kopplingar med optisk förstärkning är utformade för att vara mindre känsliga mot damm och därmed bidra till lägre kostnader.
   

  • Teknik med optisk förstärkning leder till minskad känslighet mot damm.
  • Upprepningsbar parnings- och omparningsprestanda.
  • Enkel kontaktdesign med få delar. 
 • Datacenter
  Kontakter rustade för uppskalning.

  När nästa generations datacenter förändras och utvecklas behöver interconnect-lösningarna vara flexibla och redo att skala upp – snabbt. Optisk interconnect-teknik från 3M är utformad för att konfigureras och skalas utifrån ditt datacenters unika behov och utmaningar.
   

  • Enkelmode- och multimode-lösningar som uppfyller dina anslutningsbehov.
  • Konfigurerbar och skalbar kopplingsdesign (12–144 fibrer).
  • Stöder användningsområden med ställ eller infrastruktur.

Resurser


Nästa generations teknik för nästa generations datacenter.

 • systemdata för multifiberkoppling

  3M™ Kontaktsystem med optisk förstärkning är ett multifiber kontaktsystem baserat på en ny adapterteknik med optisk förstärkning. Konventionella multifiberkontakter bygger på fysisk kontakt mellan fibrer. 3M™ Adapter med optisk förstärkning förstärker signalen mellan kopplingar, vilket minskar kopplingens känslighet mot damm och därmed behovet av regelbunden rengöring och underhåll.

   

  Kopplingssystemet stöder anslutningar med låg inmatningsförlust och hög returförlust med en gemensam teknik för enkelmode- och multimode-fibrer. Kritisk parningsanpassning styrs av adaptern med optisk förstärkning utan användning av styrstift i metall som sticker ut i änden på kopplingen. Systemet använder en hermafroditisk kopplingsgeometri med lås i LC-kopplingsmodell för att låsa fast skottadaptrar. 


Låt andra kopplingar damma igen.

 • Dammresistenta optiska kopplingar

  3M:s revolutionerande adapter och koppling är baserade på teknik med optisk förstärkning och utformade för att leverera optisk prestanda med motståndskraft mot smuts och damm. 3M™ Adapter med optisk förstärkning förstärker signalen mellan kopplingar, minskar kopplingens känslighet mot damm och behovet av regelbunden rengöring, så att du kan driftsätta utrustningen snabbare – och därmed generera intäkter tidigare och sänka de löpande underhållskostnaderna.


Teknik med optisk förstärkning
Omöjligt är inte ett alternativ.

Vi har flera decenniers erfarenhet inom interconnect-lösningar och använder det bästa av 3M Science för att samarbeta och utveckla teknik som banar väg för framtiden i vår datadrivna värld.

SKAPA KONTAKTER

3M kompletterar ekosystemet med samarbetspartner inom installationslösningar.

Roseberger OSI och Molex utses till samarbetspartner inom installationslösningar.


Samarbetspartner inom fiberinspektionsverktyg

 • Samarbetspartner

  3M samarbetar med leverantörer av inspektionsverktyg som EXFO och Sumix, som utvecklar adaptrar till sina verktyg, inspektionsbilder och kriterier för godkännande och underkännande. Läs mer om inspektionsverktygslösningar som stöder 3M:s kopplingar med optisk förstärkning här:

  EXFO

  Sumix