Stort datacenterrum med coolt blått överlägg
Håll dig cool, ansluten och skyddad.

Om 3M Datacenterlösningar

 • Dina kunder gör affärer lika snabbt som information färdas, och allt handlar om vem som bygger snabbare, smartare och mer energieffektiva datacenter. Att ligga steget före innebär att se designen av datacenter ur en helt annan synvinkel.

  Tack vare innovativa lösningar från 3M är det inte längre en utopi att ta datacentret och servrarna en nivå högre. Det är möjligt just nu.

  Revolutionen inom datacenter börjar här.


Lösningar för datacenter och servrar

 • Att uppfylla kraven i dagens datatörstande värld samtidigt som datacentret är anslutet och fungerar effektivt och tillförlitligt är ingen liten bedrift. 3M har anslutningslösningar för avancerad fiberoptik och twinaxialteknik med koppar som är avsedda att stärka datacentrens flexibilitet, prestanda och kostnadseffektivitet – idag och imorgon.

 • Uppnå resultatmålen för nästa generations datacenter och minska samtidigt miljöpåverkan och öka energieffektiviteten med vätskebaserad immersionskylning med vätskor från 3M. 

  Se våra immersionskylningslösningar

 • Att säkra drifttiden och viktig utrustning är ett måste när det handlar om brandsläckning i datacentret. 3M™ Novec™ 1230 brandsläckmedel är ett rent brandsläckmedel som är avsett för att släcka bränder innan de startar genom att snabbt eliminera värme – branden släcks redan innan den hunnit starta.


Produkter för datacenter och servrar


Behöver du hjälp att hitta rätt datacenterprodukt?

Har du några frågor eller kommentarer? Behöver du hjälp? Använd formuläret och skicka ett meddelande till oss. Skicka med så mycket information som möjligt, så att vi kan ge ett snabbt och korrekt svar.


3M Datacenterlösningar – Rekommenderade produkter

 • Servrar som sänks ned i 3M™ Novec™ Engineered Fluid

  Tvåfasig immersionskylning med 3M™ Novec™ Engineered Fluid

  Att besegra värmen i framtidens datacenter kräver ett helt nytt förhållningssätt till kylning. Genom att sänka ned servrarna i ett bad med icke-ledande 3M™ Novec™ Engineered Fluid går det att få 100 gånger mer databehandlingsdensitet samtidigt som upp till 97 % mindre energi förbrukas. Och med passiv tvåfasig värmeöverföring (vätska till gas) finns det inga rörliga delar, och behovet av kylningsmaskinvara i servern är helt eliminerat.

  Ladda ned infografiken om immersionskylning för att få reda på mer om vetenskapen bakom datacenterproduktivitet (PDF, 3,15 MB).