1. Våra produkter

3M™ Scotchlite™ reflekterande textilväv 9910, silver – 70 mm x 100 m

3M ID 7100074654
  • Reflekterande textilväv ger användaren ökad synbarhet på natten eller vid dåliga ljusförhållanden
  • Väldigt goda tvättegenskaper vid industriell tvättning och torkning i torktumlare
  • Kan användas på ömtåliga tyger som bara tål kemtvätt
  • OEKO-TEX-certifierad
 Mer...
Specifikationer
Adhesive
Inga
Apparel Type
Räddningsutrustning
Bredd
70 mm
Certifierad prestanda nödvändig
Oeko-Tex
Färg dagtid
Silver
Fästtyp
Appliceringsväv
Förpackningsstorlek
4 rullar per kartong
Home Wash Cycles 60°C (140°F) at ANSI Certified Standards
100
Längd
100 m
Material
100 % polyester
Produktserie
9910
Reflekterande färg
Vit
Rekommenderad industri
Konstruktion, Design & Konstruktion
Ytterligare information
Till kläder som kräver god synbarhet, exempelvis arbetskläder inom industrin och varselplagg som tvättas industriellt och torkas i torktumlare
Detaljer
  • Reflekterande textilväv ger användaren ökad synbarhet på natten eller vid dåliga ljusförhållanden
  • Väldigt goda tvättegenskaper vid industriell tvättning och torkning i torktumlare
  • Kan användas på ömtåliga tyger som bara tål kemtvätt
  • OEKO-TEX-certifierad

3M™ Scotchlite™ reflekterande textilväv, silver, 9910, med hög reflektionsförmåga till kläder med god synbarhet, exempelvis arbetskläder inom industrin och varselplagg, som tvättas industriellt och torkas i torktumlare.

3M™ Scotchlite™ reflekterande textilväv, silver, 9910, ger ökad synbarhet till användaren nattetid eller i dåliga ljusförhållanden, framför allt vid användning till varselkläder som arbetskläder inom industrin och arbetskläder som tvättas industriellt. Materialet lyser vitt när ljuset faller på det, även om användaren befinner sig i vägkanten. Materialet består av exponerade, retroreflekterande glaspärlor bundna vid en robust textilväv (100 % polyester) med ett speciellt bindningssystem. 3M:s reflekterande textilväv uppfyller kraven för ISO 20471, men överträffar med bred marginal de minimivärden för reflektionsförmåga som ställs för den högsta prestandanivån. Materialet innebär således dramatiskt förbättrad synbarhet för användaren. Mycket hög produktkvalitet uppnås för arbetskläder som ska tvättas i hemmet. Den reflekterande textilväven 9910 har väldigt hög slitstyrka och lång hållbarhet och kan enkelt tvättas hemma i 60 °C (100 tvättcykler enligt ISO 20471). Även om plagget tvättas industriellt och torkas i torktumlare uppvisar materialet väldigt hög tvätt- och kemikaliebeständighet och hög slitstyrka. Även efter 30 tvättcykler enligt tvättråden överträffar materialet fortfarande minimivärdena beträffande reflektionsförmåga enligt ISO 20471. Därför lämpar det sig särskilt väl för plagg som tvättas industriellt och torkas i torktumlare, exempelvis uthyrningsplagg. Kemtvätt är också möjlig (50 tvättcykler enligt ISO 3175). Själva materialet kan användas på ömtåliga tyger. När det gäller grövre tyger kan användaren välja tvättmetod. En annan fördel: Materialet finns i flera bredder och kan förses med tryck, broderier och prägling och även används till pipingdetaljer eller stansade våder. På så sätt blir det enkelt att ta fram skräddarsydda designer. Dessutom är materialets retroreflekterande egenskaper inte beroende av plaggets ytstruktur och reflexeffekten kvarstår även när plagget är vått. Det innebär god synbarhet ur många infallsvinklar och även vid dåliga väderhållanden. 3M:s patenterade glaspärleteknik ger filmen ett tygliknande utseende och gör det lätt och flexibelt med maximal bekvämlighet för användaren. Och ett plus när det gäller säkerheten: Materialet är OEKO-TEX-certifierat och innehåller inte några ämnen som kan orsaka hudirritation. Varumärket 3M™ Scotchlite™ är känt för sin höga kvalitet. 3M är en av världens ledande leverantörer av reflekterande material och har stor kompetens på området med ett brett utbud av säkerhetslösningar. Det mångfasetterade teknikföretaget erbjuder en rad beprövade tjänster, bland annat kundstöd inom designutveckling och hjälp med att hitta kvalificerade partner.

Andra 3M-webbplatser
bCom
Följ oss
Varumärken som anges ovan är varumärken som tillhör 3M.
Ändra ort
Sverige - svenska