1. Våra produkter

3M™ Scotchlite™ Reflexfilm påvärmningsbar HW, 8712, silver, 25,4 mm x 100 m

3M ID 7000042472
  • Reflekterande transferfilm ger användaren ökad synbarhet på natten eller vid dåliga ljusförhållanden
  • Det är en prisvärd produkt som ger god synbarhet på varselkläder som ska hålla länge, men som tvättas i hemmet.
  • Tvättas smidigt i vanlig tvättmaskin i 60 °C
  • OEKO-TEX-certifierad
 Mer...
Specifikationer
Additional Details
Till plagg som kräver god synbarhet och utsätts för litet slitage, exempelvis arbetskläder inom industrin, varselplagg, fritidskläder och personlig utrustning
Adhesive
Värmeaktiverad polyuretan
Bredd
25,4 mm
Certifierad prestanda nödvändig
ANSI 107-2015, CSA Z95-2015, Oeko-Tex
Custom Product Size Availability
Contact 3M Scotchlite Technical Service for custom size requests or see Technical Data Sheet for specific size availability information.
Dry-Cleaning Cycles at ANSI Certified Standards
25
Färg dagtid
Silver
Fästtyp
Värmeöverföring
Förpackningsstorlek
12 rullar per kartong
Home Wash Cycles 60°C (140°F) at ANSI Certified Standards
25
Initial Average RA
500
Längd
100 m
Material
100 % polyuretan
Minimum RA
330
NPVI Mktg
Ja
Product Family Preferences
Med 3M Logo
Produkt
Rulle
Produktserie
8712
Recommended Garment Type
Parka och rock för kallt väder, Korttidsoveraller och set, Modekläder, Jackor och ytterkläder, Tillbehör till husdjur, Regnkläder, Reflekterande  Tillbehör, Shorts & Tights, T-shirts och tröjor, Byxor, Uniform, Jackor och rockar
Reflective Side Liner
Papper
Reflekterande färg
Vit
Rekommenderad industri
Konstruktion, Design & Konstruktion
Rekommenderad tillämpning
Maskintvätt
Roll Quantity
12
Technology
Rundat
Detaljer
  • Reflekterande transferfilm ger användaren ökad synbarhet på natten eller vid dåliga ljusförhållanden
  • Det är en prisvärd produkt som ger god synbarhet på varselkläder som ska hålla länge, men som tvättas i hemmet.
  • Tvättas smidigt i vanlig tvättmaskin i 60 °C
  • OEKO-TEX-certifierad

3M™ Scotchlite™ reflekterande transferfilm, silver, 8712, med hög reflektionsförmåga som kan användas för att skapa skräddarsydda designer till skyddskläder med god synbarhet som utsätts för litet slitage, exempelvis arbetskläder inom industrin och varselplagg, fritidskläder och personlig utrustning.

3M™ Scotchlite™ reflekterande transferfilm, silver, 8712, till kläder med god synbarhet som utsätts för litet slitage, exempelvis arbetskläder inom industrin och varselplagg, fritidskläder och personlig utrustning som ger ökad synbarhet till användaren nattetid eller i dåliga ljusförhållanden. Materialet lyser vitt när ljuset faller på det, även om användaren befinner sig i vägkanten. Det består av exponerade, retroreflekterande glaspärlor bundna till ett hållbart polymerskikt och täckt med en värmeaktiverad adhesiv. 3M:s reflekterande film uppfyller kraven för ISO 20471, men överträffar med bred marginal de minimivärden för reflektionsförmåga som ställs för den högsta prestandanivån. Materialet innebär således dramatiskt förbättrad synbarhet för användaren. Det är en prisvärd produkt som ger god synbarhet på arbetskläder som ska hålla länge, men som tvättas i hemmet. Den reflekterande transferfilmen 8712 kan enkelt tvättas i vanlig tvättmaskin i upp till 60 °C (25 tvättcykler enligt ISO 20471). Kemtvätt är också möjlig (25 tvättcykler enligt ISO 20471). Själva materialet kan användas på ömtåliga tyger. När det gäller grövre tyger kan användaren välja tvättmetod. En annan fördel: Materialet fästs med hjälp av laminering och binds på så sätt permanent i plagget utan att tillföra extra tjocklek. Metoden ger obegränsad frihet i utformningen, till exempel vid användning av logotyper och applikationer, och filmen lämpar sig även för elastiska underlag. Filmen finns dessutom i flera bredder och former och det går att trycka eller plotterskriva på den. På så sätt blir det enkelt att ta fram skräddarsydda designer. Dessutom är materialets retroreflekterande egenskaper inte beroende av plaggets ytstruktur och reflexeffekten kvarstår även när plagget är vått. Det innebär god synbarhet ur många infallsvinklar och även vid dåliga väderhållanden. 3M:s patenterade glaspärleteknik ger filmen ett tygliknande utseende och gör det lätt och flexibelt med maximal bekvämlighet för användaren. Materialet är mjukt och behagligt och känns bekvämt under användning. Och ett plus när det gäller säkerheten: Materialet är OEKO-TEX-certifierat och innehåller inte några ämnen som kan orsaka hudirritation. Varumärket 3M™ Scotchlite™ är känt för sin höga kvalitet. 3M är en av världens ledande leverantörer av reflekterande material och har stor kompetens på området med ett brett utbud av säkerhetslösningar. Det mångfasetterade teknikföretaget erbjuder en rad beprövade tjänster, bland annat kundstöd inom designutveckling och hjälp med att hitta kvalificerade partner.

Andra 3M-webbplatser
bCom
Följ oss
Varumärken som anges ovan är varumärken som tillhör 3M.
Ändra ort
Sverige - svenska