1. Våra produkter
 Resultat 
 • Filtrerande halvmasker
 • filtrerande halvmasker

  Filtrerande halvmasker

  Många av de partiklar som är skadliga för luftvägarna är inte synliga för ögat.

  Hitta en produkt


  • Vikbara andningsskydd i 3M™ Aura™ 9300+-serien
   Vikbara andningsskydd i 3M™ Aura™ 9300+-serien

   3M™ Aura™ 9300+-serien med filtrerande halvmasker är ett resultat av vår kontinuerliga strävan att förbättra komforten för användarna. Den praktiska designen med tre paneler passar många olika former och storlekar på ansiktet och tillåter större ansiktsrörelser, vilket gör andningsskyddet mycket bekvämare att bära.

   Utforska funktionerna
   Visa produkter

  • Koppformade andningsskydd i 3M™ 8300-serien
   Koppformade andningsskydd i 3M™ 8300-serien

   3M™ filtrerande halvmasker i 8300-serien har bekväm passform för de flesta former och storlekar på ansiktet. Våra mjuka, vadderade andningsskydd i 8300-serien ger omedelbar och långsiktig komfort, samtidigt som designen är stark och tålig. Detta gör skyddet mer användarvänligt.

   Visa produkter

  • Koppformade andningsskydd i 3M™ 8825- och 8835-serien
   Koppformade andningsskydd i 3M™ 8825+- och 8835+-serien

   Känn dig trygg och bekväm med 3M™:s premiumserie av filtrerande halvmasker som alla erbjuder låg vikt, filtrering och lågt andningsmotstånd. Våra andningsskydd uppfyller kraven i igensättningstest för återanvändbara filtrerande halvmasker.

   Visa produkter

  • Koppformade andningsskydd i 3M™ 8000-serien
   Koppformade andningsskydd i 3M™ 8000-serien

   Få ett bekvämt och effektivt andningsskydd med låg vikt mot damm och imma med 3M™:s filtrerande halvmasker i 8000-serien. Våra andningsskydd har en konvex form, dubbla hjässbyglar, mjuka skumkuddar och näsclip som gör att skyddet kan bäras bekvämt oberoende av ansiktsstorlek.

   Visa produkter


  Speciella andningsskydd

  • Andningsskydd för svetsrök
   Andningsskydd för svetsrök

   3M:s andningsskydd i 9925- och 9928-serien har utformats särskilt för svetsning för att ge skydd mot ozon och svetsrök, samt mot besvärande organiska lukter
   De ger ett effektivt, bekvämt och hygieniskt andningsskydd av låg vikt mot damm, metallrök och vissa ångor och står emot igensättning av svetsrök även under lång användning. 3M™ Cool Flow™ utandningsventil minskar ansamling av värme, särskilt i varma och fuktiga förhållanden.

   Visa produkter

  • Andningsskydd för besvärande lukter
   Andningsskydd för besvärande lukter

   Andningsskydd för besvärande lukter har utvecklats för att ge ett effektivt, bekvämt och hygieniskt skydd av låg vikt för särskilda arbetsmiljöer så som metallbearbetning och avfallshantering. Dessa specialprodukter, som hjälper till att skydda mot damm och imma, har också ett integrerat skikt av aktivt kol som ger lättnad från vissa besvärande lukter (vätefluorid, organiska ångor och sura gaser under Hgv).

   Visa produkter


  Produkter och teknik i fokus


  Videoklipp


  Resurser

  • Så här väljer du
   Så här väljer du

   Ta hjälp av vår fyrstegsmetod för att välja det lämpligaste andningsskyddet för din arbetsmiljö.

   Mer information

  • Passformstest
   Passformstest

   Förutsättningen för att tättsittande andningsskydd ska ge förväntat skydd är att de passar ordentligt. Därför är det viktigt att göra passformstester för varje användare. Lär dig grunderna i passformstester av andningsskydd med vår utförliga guide.

   Mer information


  Fler resurser

  • Standarden EN 149:2001+A1:2009

   3M™:s filtrerande halvmasker uppfyller kraven i den europeiska standarden EN 149:2001 + A1:2009, andningsskydd med partikelfilter för användning mot solida och icke-flyktiga vätskeformiga partiklar. Produkterna klassificeras efter filtreringseffektivitet och maximalt totalt inläckage (FFP1, FFP2 och FFP3), och dessutom efter användbarhet och igensättningsresistens.

   Testning av prestanda i den här standarden omfattar:

   • Test av filterpenetration och förlängd exponering – mäter filtreringsprestanda när de är nya och över tid
   • Andningsmotstånd – utvärderar hur lätt det är att andas (inandning och utandning) genom andningsskyddet
   • Totalt inläckage – mäter andningsskyddets filterpenetration, ventilläckage och ansiktstätningsläckage när det bärs av olika personer som utför simulerade arbetsuppgifter
   • Igensättningsresistens – utvärderar andningsskyddets förmåga att fortsätta att fungera effektivt och ge andningsskydd i mycket dammiga miljöer

   Återanvändbara produkter genomgår också en rengöringscykel (som angetts av tillverkaren) och 24-timmarsförvaring för att bekräfta att produktens prestanda inte påverkas av återanvändning. Tester av igensättningsresistens är ett obligatoriskt krav för återanvändbara produkter, men är valfria för produkter som endast används under ett arbetspass (engångsbruk). Ett komplett exemplar av EN 149:2001+A1:2009 kan köpas från nationellt standardiseringsorgan.

   Märkningar:
   R = återanvändningsbar
   NR = ej återanvändningsbar (endast för engångsbruk)
   D = uppfyller kraven för igensättningsresistens


  Filtrerande halvmasker från 3M

  Det är viktigt att kunna andas ren luft på ett bekvämt sätt på arbetsplatsen. Med det i åtanke och med hjälp av vetenskap har vi utformat 3M™ filtrerande halvmasker för att öka komforten, andningsbarheten och skyddet.