1. Våra produkter
4 Resultat 
4 Resultat 
3M-förpackningskontroll

Varje förpackning, varje gång

 • Förpackningskontroll

  Produkter för förpackningskontroll kontrollerar om steriliseringen har nått området i förpackningen där en kemisk indikator är placerad. Dessa kemiska indikatorer av typ 4, typ 5 eller typ 6 (enligt definition i ISO 11140-1:2014) är avsedda att reagera på två eller flera av de viktiga variablerna som krävs för sterilisering – för ångsterilisering är de viktiga variablerna tid, temperatur och närvaro av ånga.

  Endast indikatorer som är av typ 5 mäter alla tre av de viktiga variablerna och korrelerar med en biologisk indikator vid tre tid/temperatur-förhållanden under idealiska ångsteriliseringsvillkor. Bästa praxis är att utföra förpackningskontroll med en kemisk indikator av typ 4, typ 5 eller typ 6 inne i varje förpackning.


 • Placering av invändig kemisk indikator

  En invändig kemisk indikator, som t.ex. den kemiska integratorn 3M™ Comply™ SteriGage™, bör placeras i varje förpackning i det området, eller de områden, dit det är svårast för steriliseringen att nå. Läs alltid tills du förstår tillverkarens bruksanvisning (för den kemiska indikatorn, enheten och/eller behållaren).

  Se rekommendationerna i denna plansch över placering av kemisk indikator (pdf, 1 203,6 kB).


 • 3M™ Comply™ SteriGage™, kemiska integratorer

  Lätt att använda och enkel att avläsa. De kemiska integratorerna Comply SteriGage för ånga är utformade med avläsning på en "rörlig front" där det är enkelt att se om resultatet är godkänt eller ej. Det finns också en version med förlängare så att det går snabbt och enkelt att ta ut dem från innerförpackningarna. Denna indikator som är av typ 5 korrelerar med utförandet av en biologisk indikator vid tre tid/temperatur-förhållanden under idealiska ångsteriliseringsvillkor.

  Ta reda på mer om de kemiska integratorerna 3M™ Comply™ SteriGage™ (pdf, 614 kB)


Visning 1-4 av 4 liknande produkter
Jämför upp till tre produkter:
Jämför