Skydda lacken
och håll din bil
strålande fin

Stenskottsfilm

3M™ VentureShield™ eliminerar i stort sett risken för skador från stenskott, repor och andra lackskador på ditt fordon. Detta skyddande lager gör att du kan bibehålla ett bra andrahandsvärde. En datorutformad, skräddarsydd mall för din bil, tillverkad av optiskt genomskinlig och mycket stark uretanfilm, monteras av specialutbildade professionella foliemontörer så att du får den täckning du behöver för stötfångare, strålkastare, flyglar, backspeglar och motorhuv. Du kan till och med få hela bilen täckt så att du kan känna dig helt lugn. Motorcykelkit är utformade så att du kan montera dem själv hemma. Kontakta en av våra utbildade och godkända foliemontörer för ytterligare information och ett kostnadsförslag.

Bilar

 • Vi har den skyddsfilm som du behöver, oavsett om du är ute efter standardtäckningen av de mest skadedrabbade delarna av bilen, utökad täckning av hela motorhuven av estetiska skäl, eller om du kanske till och med vill täcka hela bilen för att uppnå maximalt skydd. Vi har en ingenjör som helt ägnar sig åt utformning av mallar och som skapar skräddarsydda sådana för varje nytt märke och varje ny modell, så fort de finns till försäljning. Det innebär att du kan känna dig trygg. Materialet kommer passa perfekt från början och ingen film behöver skäras medan den monteras på bilen. Vi har utformat mallar och tillverkat VentureShield i många år och har massor av kunskap när det gäller fordonsformer. Det innebär att vi tillverkar mallar med perfekt passning, optimal täckning och maximalt skydd.

  Vi säljer bara VentureShield genom ett globalt nätverk av utbildade och godkända foliemontörer, så att du alltid vet att arbetet som utförs är av bästa möjliga kvalitet. Vare sig det handlar om en bil ur B-segmentet, en halvkombi eller en superbil utför de alltid arbetet med maximal försiktighet och omtanke. För ytterligare information kan du kontakta din närmaste godkända foliemontör.


Motorcyklar

 • Till skillnad från bilmallarna som måste sppliceras av en professionell foliemontör på grund av deras storlek och komplexitet är motorcykelmallarna enklare att applicera då de är särskilt utformade för gör-det-själv-bruk. Eftersom ytorna som ska täckas vanligtvis är små så innebär det mindre komplexa former och kurvaturer. Även om täckningen ger optimalt skydd mot flisor och slitage blir kostnaden lägre eftersom du själv applicerar produkten. För de flesta motorcykelmärken och -modeller sedan år 2000 finns redan en särskilt utformad mall, och nya mallar tillverkas varje vecka. Vi försöker alltid få tag på press- eller demoexemplar av alla nya motorcykelmodeller så att vi kan utvärdera alla ytor som kan vara särskilt utsatta för skador och sedan skapa en passande mall.

  Eftersom matt lackering bara blir populärare har vi även utvecklat en matt film så att du kan få samma nivå av skydd, men med en matt yta på motorcykeln. Kontakta en av våra godkända foliemontörer och få reda på hur du kan köpa ett gör-det-själv-kit för din motorcykel.


Motorsport

 • Motorsport betyder högre hastigheter och mer damm och skräp som kan skada ytan på fordonet, något som kan vara dyrt att laga, särskilt om det handlar om kolfiberpaneler. VentureShield har testats och använts under de mest renommerade tävlingarna inom motorsport på två och fyra hjul och är välkänt i dessa sammanhang i hela världen. Oavsett om du är ute efter att skydda sponsorernas logotyper eller undvika att skräp slår hål i kolfiberpanelerna ser VentureShield till att du tillbringar mer tid på banan och mindre tid i verkstaden.

  Vi säljer bara VentureShield genom ett globalt nätverk av utbildade och godkända foliemontörer, så att du alltid vet att arbetet som utförs är av bästa möjliga kvalitet. Vare sig det handlar om en bil ur B-segmentet, en halvkombi eller en superbil utför de alltid arbetet med maximal försiktighet och omtanke. För ytterligare information kan du kontakta din närmaste godkända foliemontör.

   


Andra användningsområden

 • Närhelst du behöver skydda en yta är det mycket sannolikt att du kan ha nytta av VentureShield. Det används på fritidsbåtar och lyxjakter för att undvika slitage från fendrar och linor och brukar även appliceras i området kring vattenlinjen för att undvika fula fläckar på skrovet och för att göra det enklare att rengöra.

  VentureShield har använts på mobiltelefoner, sportutrustning, armbandsklockor, skidhjälmar, wakeboardar, vattenskotrar och till och med surfbrädor! Dessa användningsområden är inte standard och vi har troligtvis ingen mall för dem, men genom att göra din egen mall utifrån råmaterialet kan du ändå dra nytta av samma fördelar som standardalternativen.

  Kontakta din närmaste foliemontör för ytterligare information och prisuppgifter. Där får du även information om hur mycket material du behöver och hur du på bästa sätt skapar en mall för ditt specifika användningsområde.

Hitta en godkänd foliemontör nära dig
Hitta en 3M-utbildad och godkänd foliemontör nära dig.